Børnebogen Ræven der blev Fyret handler om ræven Franz, der arbejder som revisor for Hønsegården. Han elsker sit arbejde. Men en dag bliver han fyret. Han har ellers lige købt hus og hans kone har en baby på vej. Hvad skal han nu gøre? Ræven der blev fyret er en fortælling om at håndtere uventede situationer og hvad man gør, når livet rammer en. Og hvordan man vender uheldet til noget bedre.

Egnet fra 4 år.

Anmeldelse

“Ræven Franz regner æglægningsprocenter hos firmaet Hønsegården og bliver chokeret da han modtager en fyreseddel pga. sine spidse tænder, der skræmmer kollegerne (der alle er høns). Ham og Lillemor har lige købt hus og de har en baby på vej, så hvad gør Franz nu?

Som i Katten der ville sove.. af samme forfatter, handler det om at finde ud af hvad man drømmer om her i livet og at finde sig selv og sin indre passion. Og ikke at bekymre sig så meget om hvad samfundet forventer af en.

Det er igen illustrationerne der virkelig bærer værket, Franz har de mest bekymrede øjenbryn i verden og hunden nede på jobcenteret ser nøjagtig lige så dødtrist ud som situationen kræver. Der er i det hele taget mange godbidder til den voksne læser, især dem der har set et jobcenter indefra, imens de mindste billedbogslæsere måske ikke vil stå helt på. Men alt i alt en sød og optimistisk bog, om en ikke altid lige så optimistisk livsomstændighed.” – Sarah Højmark Mardahl, @boernebognanza

Hent de første 12 sider gratis

Hvis du gerne vil læse de første sider af bogen, kan du klikke på linket her. 

Hjælp Franz tilbage på arbejdsmarkedet

Hent hans CV her og se hans udmærkede kvalifikationer. Han har for det meste holdt godt styr på æggene i en hønsegård.

Find Franz på LinkededIn her.