Ræven der blev fyret / Fox, you’re fired!

Ræven Franz er blevet fyret fra sit arbejde, som han elskede højt. Hvad gør man så? Ræven der Blev Fyret en en fortælling om at håndtere uventede situationer og hvad man gør, når livet rammer en. Og hvordan man vender uheldet til noget bedre. Download gratis her.

Anmeldelse

“Ræven Franz regner æglægningsprocenter hos firmaet Hønsegården og bliver chokeret da han modtager en fyreseddel pga. sine spidse tænder, der skræmmer kollegerne (der alle er høns). Ham og Lillemor har lige købt hus og de har en baby på vej, så hvad gør Franz nu?

Som i Katten der ville sove.. af samme forfatter, handler det om at finde ud af hvad man drømmer om her i livet og at finde sig selv og sin indre passion. Og ikke at bekymre sig så meget om hvad samfundet forventer af en.

Det er igen illustrationerne der virkelig bærer værket, Franz har de mest bekymrede øjenbryn i verden og hunden nede på jobcenteret ser nøjagtig lige så dødtrist ud som situationen kræver. Der er i det hele taget mange godbidder til den voksne læser, især dem der har set et jobcenter indefra, imens de mindste billedbogslæsere måske ikke vil stå helt på. Men alt i alt en sød og optimistisk bog, om en ikke altid lige så optimistisk livsomstændighed.” – Sarah Højmark Mardahl, @boernebognanza