Katten der ville Sove et År er min første børnebog. Den er skrevet til ungdommen for at give håb og inspiration og for at vise, at det er vigtigt at udleve de ting, der gør en glad i livet. Den forsøger at vise, at man kan finde en vis mening og glæde i tilværelsen, både ved glæden at udføre noget, der er sjovt (i bogen; håndværk) og ved at beskæftige sig inden for et felt, der giver mest mening for en.

En historie om en træt kat

Katten der Ville Sove et År er børnebog skrevet som en læs-selv bog, bedst egnet til indskolingen, mellem 5-9 år. Forhåbningen er, at både ældre børn og voksne også vil få glæde af den, og også, at du kan få den læst højt, hvis du er yngre end de 5. 

Bogen handler om et evigt relevant emne, nemlig det at finde mening i tilværelsen. Og hvordan gør man så det? Jo, man lægger sig som Katten ind en stor kuppel og tænker over tingene! Mening er jo netop en individuel ting, man er nødt til selv at forholde sig til løbende. Gør jeg det rigtige? Hvad drømmer jeg om, hvad frygter jeg? Jeg tror, de fleste mennesker lever inden for det spektrum; hvad er spændende, hvad er farligt, og hvad gør ud jeg ud fra dét. 

Børnebogen som medie

Det interessante ved børnebogen som format er, at det er så let genkendeligt. Alle har et forhold til at få læst højt som børn og man kender ubevidst skelettet for en børnebogsfortælling. Fra hvor detaljeret historien bør være, til hvordan moralen helst skal være god, den skal hverken være for lang eller for kort til at få læst op inden sengetid. Grundet det medie tænkte jeg, det kunne være sjovt at skabe noget, som forhåbentligt både børn og forældre synes er fedt. Om de eksistentielle detaljer bliver overset af børnene og det så er forælderen, der bliver inspireret til at købe en motorsav og skærer figurer ud af restmøbler, eller begynder at hækle, ville jeg synes det var fantastisk. 

Til ungdommen og forældre

Jeg håber, at bogen vil inspirere både ungdommen og voksne til at gøre det, de synes der er fedt. Nu er børn jo som oftest ret kreative, så det kan måske også bare fungere som en hyggelig historie om en kat der bliver frisk igen og så kan den måske lure i underbevidstheden til den dag, de skal begynde at vælge uddannelse eller anden retning i livet. 

Hvem står bag?

Jeg hedder Anton Ian Nielsen og jeg arbejder som freelance illustrator. Flere har spurgt mig: “Nåmen, har du selv skrevet historien?” og ved ikke, at jeg synes det er ret sjovt at finde på historier. Jeg er klart bedre til at tegne end til at skrive, men jeg håber, at folk vil synes om historien og det samlede værk. 

Jeg håber, du vil læse den!

De bedste hilsner,
Anton 

“Det er en sjov og meningsfuld historie! Jeg tror, at alle har sin egen kat inderst i hjertet, som gerne vil sove i et helt år. Tak for at minde mig (og folk, der læser bogen) om, at man skal følge sin passion i livet.” – Wing, København.

“Tak for bog og den fine tegning! Den er allerede faldet i mega god jord her, specielt hos min søn som er besat af værktøj og håndværkere! Virkelig flot, god og gennemført bog!” Jonas, København.

Hent de første 16 sider gratis

Er du i tvivl om hvorvidt Katten falder i smag, kan du hente de 16 første sider helt gratis ved at trykke på linket her. 

Er du forhandler, skole eller anden institution? 

Send en mail til contact@antoniannielsen.com og hør nærmere om priser og mulige løsninger med den trætte kat. 

Du kan klikke poten rundt 🙂